Как да изберем подходящият тип брада спрямо лицето ни ?

Как да изберем подходящият тип брада спрямо лицето ни ?
10 август 2023

Лицеви Черти 

Тънко лице с остри черти

 

В този случай, специалистите препоръчват малка брада (не повече от 2 см). Това ще направи лицето по-меко и по-закръглено.

 

Кръгло лице

В този случай, формата не трябва да се омекотява, а напротив, тя трябва да бъде удължена. Най-добре е да изберете квадратна или клиновидна брада. А козя брада ще подхожда на мъжете с кръгла форма на лицето - тя ще стане по-точна

 

Квадратно лице

Мъжете с квадратно лице е най-добре да изберат триъгълна брада, докато тя може да достигне до 5 см. С този трик можете да направите лицето си удължено.

 

Триъгълно (с форма на сърце) лице

Собствениците на този вид лице е най-добре да разширят тясната част на лицето. За целта използвайте квадратна, кръгла или с форма на подкова брада. По-обемната брада ще направи лицето ви по-мъжествено.

 

Видове бради

 

Мустак
Днес човек, който носи мустаци, показва неговата независимост от общо мнение.Модата за мустаци бързо набира скорост

 

Брадата на Суворов
Започва в темпоралната област и плавно се простира надолу по скулите и продължава до ъглите на устата. След това брадата се превръща в мустаци, а бузите и брадичката са напълно обръснати.

 

Балбо брада
Брадата трябва да е масивна и широка. Често се допълва с мустаци или основа под долната устна, тук е важно да се внимава.

 

Козя брадичка
Този вид брада днес е много популярен сред много мъже. Прилича на комбинация от малко количество коса под долната устна, както и интересни мустаци. Такава брада има клинообразна форма и не е за всички мъже. Тя не се препоръчва на хората с овална форма на лицето.

 

Канадска брада
Това са мустаци, които плавно преминават в брадата по брадичката. Така се получава порочен кръг. Вратът и бузите плавно се обръснаха. Този стил на брада се счита за универсален и е особено подходящ за тези, които искат да удължат лицето си.